donderdag 6 januari 2011

Eet meer vis

Kent u dat?  Van die kinderen (of grote mensen) die iets niet lekker vinden, tenzij ze niet doorhebben dat ze dat iets aan het eten zijn?  Van die kinderen waarvan de spaghettisaus gemixt moet worden zodat er geen groenten in zitten?
Ik ken dat wel, zo'n kinderen, maar gelukkig heb ik er zo geen.  Nee, mijn kind eet met plezier paggettiesjaus met wottelen of sjampejonnekes.  Ze eet ook liever boterhammen dan ijsjes.  En ze eet ook graag vis.  Hoera.  Maar speciaal voor alle moeders onder u die veel moeite moeten doen om hun kind vis te laten eten*: een truc die heet "Hoe laat ik mijn kind vis eten zonder dat hij/zij het doorheeft".
Aan de naam van de schotel moet (indien u uw kind om de tuin wilt leiden) nog gesleuteld worden.  Hier heet dat namelijk gewoon "Vis met appeltjes", en dat laat weinig aan de verbeelding over.  Maar toen ik het voor de eerste keer at had ik het idee dat ik niet écht vis aan het eten was.  Aantallen zult u ook zelf moeten schatten, ik doe meestal zomaar wat.

Men neme
- witte vis
- boter
- een of meerdere appels
- gemalen kaas
- currypoeder, peper en zout

Men doet
Verwarm de oven voor op 150°C.  Vet een ovenschaal in met boter.
Leg de vis in de ovenschaal en kruid met peper en zout.  Schil de appel(s) en snijd hem/ze in schijfjes.  Leg de schijfjes appel op en rond de vis.  Kruid naar smaak met currypoeder.
Strooi er een laagje gemalen kaas over, en zet 35 à 40 minuten in de oven.

Heel lekker met aardappelpuree, al dan niet met peterselie erbij:


*en ook voor iedereen die dat gewoon eens wilt klaarmaken, want het is echt lekker.

2 opmerkingen:

  1. Mmmm, supertip. Ga ik zeker eens doen, ook al lust iedereen hier doodgraag vis. Bij ons was het vandaag: gehaktschotel (ook gekruid met curry)met bloemkool en puree in de over onder een goeie laag kaas. Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moeha! Ik zal volgende keer ons Fien eens voor 't lapke houden. ;)

    BeantwoordenVerwijderen