vrijdag 17 juni 2011

Wesley versus de rest

Eerst was er een plan.  Nieuwbakken kinderen van vrienden en aanverwanten zouden een zelfgemaakt cadeau krijgen.  Sinds ik een naaimachine kreeg vergastten we elke nieuwe boreling met een cadeautje van de geboortelijst, of een "appeltje voor de dorst", aangevuld met een zelfgemaakt kleinigheidje.  Maar ik moest toch meer kunnen, dacht ik bij mezelf.
Daarna werden er kinderen geboren.  Veel kinderen.  En vaak waren dat kinderen van dames die zelf ook niet te beroerd zijn om aan een naaimachine plaats te nemen.  Stress dus.  Want "Gaan die dat wel goed vinden, wat ik fabriceer?"...

En toen kondigde Wesley* zijn/haar komst aan.  En dat deed hij/zij niet onopgemerkt.  De details bespaar ik u.  Maar wat u wel mag weten: patronen overnemen, stof knippen, naaien,...  het zijn dingen die niet lukken vanuit een zetel, laat staan vanuit een bed.  Niet dat ik dat geprobeerd heb, een mens moet niet alles proefondervindelijk leren, nietwaar?

Ondertussen woont Wesley al 24 weken in mijn buik, en weet hij/zij zich te bedwingen.  En dus worden er duchtig "baby"bezoeken vastgelegd.  Pas als alle achterstallige kraamcadeaus zijn afgeleverd voordat Wesley zelf ter wereld komt, zal ik content zijn.  De stand Wesley versus de rest is voorlopig 0-1, en Zanne kreeg de eer om het eerste kraamcadeau in ontvangst te nemen.  Maar omdat het kleedje een beetje op de groei gemaakt is, is het Liv die de honneurs mocht waarnemen op de foto's (maar die foto's, die komen een beetje later).

* Wesley is een werktitel, en hoewel wij het nu al weten zal de wereld pas rond 9 oktober te weten komen hoe hij of zij echt door het leven zal gaan.

6 opmerkingen:

 1. Oh waaw, proficiat! Hopelijk kan je toch nog van je zwangerschap genieten...
  Onze werknaam was Joske, maar wij wisten tot de dag van zijn geboortje niet of het een mannelijk of vrouwelijk exemplaar ging zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat! Leuk aan de man gebracht ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dikke proficiat! Bij mij is het voor twee dagjes later, dus we gaan gelijk op :)
  Hopelijk ondervind je er niet teveel last van en kan je nog volop cadeautjes fabriceren -hier is het full time in bed :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. proficiat! er wordt nogal gekweekt in blogland zeg. en alle chance dat Wesley 'maar' ne werktitel is! hopelijk vlot de zwangerschap nu goed en kan je genieten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt :-)
  Als ik het verhaal van Camomille lees mag ik eigenlijk niet klagen, maar ik heb toch ook al dikwijls gevloekt op Wesley.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat!
  En wat knap dat je nog probeert om eerst iets voor anderen te maken. Overigens denk ik dat juist dames die zelf ook wel eens achter een naaimachien zitten zelfgemaakte kadootjes het meest waarderen.

  BeantwoordenVerwijderen