dinsdag 22 juni 2010

recyKleren

Elke vrouw kent dat wel.  Kleren die je zo hard vergeet aan te doen dat je, als je ze nog eens tegenkomt in je kleerkast, je moet afvragen wat die daar liggen te doen en waarom ze niet al vier jaar eerder bij de Kringloopwinkel beland zijn.  In mijn geval kwam er vandaag een stapel T-shirts opduiken.  T-shirst waarvan ik geeneens wist dat ik ze vorig jaar mee verhuisd had, laat staan waaróm ik dat gedaan had.  Maar nu weet ik waarom: omdat ik er jurkjes van kan maken voor Dora.
Een eerste test leverde deze voor-en-na op.

Niet zo duidelijk, waarschijnlijk, zonder pasmodel.  Maar die lag al in haar bedje.
Snel klaar, maar ik ben toch al na één T-shirt-kleedje gestopt.  Omdat ik eerst eens wil kijken hoe het er op levend model uitziet.  En omdat ik wil weten van de habituées, of zo u wil de professionals, onder jullie wil weten hoé ik in godsnaam die halsopening op een nette manier kleiner kan maken.  Suggesties, iemand?
Zo ziet het er uit op levend  model.  Best wel snoezig, maar zoals verwacht dus met een veel te grote halsopening...


Oja, trouwens ook een oud tafekleed van ons moemoe gered van een rit naar de Kringloopwinkel, en vervolgens verknipt.  Om er een Kringlooptas van te maken. Maar daarover later meer.

5 opmerkingen:

 1. Hoi,
  ik knip ze open op de schoudernaad en maak er dan een jurkje met rompersluiting van, met achter over voor, als je begrijpt wat ik bedoel. soms een beetje trekken en prutsen, maar als ze het aan heeft zie je er niks meer van... ik tenminste niet ;)
  succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, ik zie dat Floor me voor is, dat leek mij ook een goede oplossing en volgens mij wordt dat inderdaad wel vaker gedaan!
  maar toch een lief jurkje geworden! stond het leuk? vast wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dju, mijn vorige reactie is kwijtgespeeld.
  Ik schreef dus/ Of er een A-lijn-kleedje of ander kleedje opleggen en dit als patroon gebruiken,zo zal je halslijn automatisch kleiner vallen.
  Of,een elastiek meestikken in de hals die je nu hebt. Zo fronst het kleedje wat bovenaan maar valt de hals ook kleiner.
  Veel succes ermee.
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er een kleedje opgelegd, voor het model, maar de hals van het oosrpronkelijke T-shirt was er natuurlijk al... En dat was dan ook nog eens een breder-dan-standaard hals.

  BeantwoordenVerwijderen