vrijdag 18 juni 2010

Op een dag...

... toen ik mijn naaimachine had, en al twee applicaties op een t-shirt had gestikt, bedacht ik mij: "Ik kan naaien!"  En ook: "Dora heeft een luchtige slaapzak nodig, voor in de zomer".  De combinatie van die twee bedenkingen leidde mij naar de stoffenwinkel om twee lappen stof en twee ritsen te kopen.  En daarna bedacht ik mij nog een hele tijd "dat dat toch niet zo moeilijk kon zijn, een slaapzak maken."  En "dat ik dat wel eens zou doen, als ik eens tijd had om de contouren van Dora's slaapzak over te tekenen".

En toen zag ik deze handleiding om een plooirokje te maken (wellicht het bekendste plooirokje van handwerkend Vlaanderen en omstreken).  En daar had ik precies meer goesting in dan om een slaapzak te maken.  Dus maakte ik van een reep stof-voor-de-slaapzak een plooirokje voor Dora.  Ik denk dat ons moemoe nogal ogen getrokken heeft toen ik aan het raden was hoe ik die stof nu mooi recht moest meten en knippen.  Ze lachte zich zeker een breuk toen ze zag hoe ik de rits vaststikte.  En de biais heb ik weer zitten driegen, omdat ik toen nog niet helemaal wist hoe het juist moest.  Maar ik ben toch content van het resultaat...

Ondertussen weigert juffrouw Dora nog steeds te slapen zonder slaapzak, en wordt het in haar kamertje toch wel érg warm voor een dikke slaapzak.  Dus terwijl Dora (onder het wakende oog van Meneer Schaar) vlak voor bedtijd de schutting beklom om de kinderen van de buren te begluren tekende ik haar slaapzak over op patroonpapier, en maakte een luchtige zomerslaapzak.


Vol met beginnersfouten, maar dat mag want ik ben een beginner (ik vraag mij af of er een termijn staat op het gebruiken van de status "beginner").  Maar hé, ik mag toch best trots zijn op mijn egenbedachte oplossing om de rits bovenaan wat af te schermen

En dat gat-omdat-de-opening-voor-de-rits-te-ver-geknipt-was ziet ook niemand meer.
Ach, ik denk dat ik die status toch nog een tijdje ga aanhouden.  Ons moemoe kan er maar plezier van hebben.

11 opmerkingen:

 1. Hihi, zalig, die bus onder die rits. Ik heb dus toch duidelijk geen patent op het principe 'we doen gewoon of het zo de bedoeling was'. Maar leuk, dat in elk geval. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je trappelzak ook leuk! Je mag het geslaagd noemen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk om nog een beginner te leren kennen ! Ik herken het gefoefel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Juffie Dora zal er wel super blij mee zijn. Wat een stoer stofje met die straatjes.
  grt. Helmi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kei leuk gedaan dieje slaapzak. Zou ik ook moeten kunnen want zelfs de zomerslaapzakken zijn bij deze temperaturen in de slaapkamer idd soms nog te "dik"..... Misschien moet ik in afwachting van een eigen machine toch al maar eens wat "oefenen" op die van mijn mama/schoonmama.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En anders zal je er eentje moeten bestellen bij mij he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als er geen foutjes mogen zijn,
  kan je het beter gaan kopen.

  Je verdient al een applaus om het proberen.
  Wedden dat je dochter er niet van wakker ligt!

  Prachtig rokje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schoon zeg. Dat is een goed idee die zomerslaapzak. Mijn moeder heeft nog eens een gemaakt van een oud babylaken. Zo luchtig dat je er door kon kijken. Zonder rits. Eigenlijk is het meer een heel lang kindertopje. Handig in zo'n weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind hem heel goed gelukt. Tof stofje, hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. superleuke slaapzak - geweldige stof ook!

  BeantwoordenVerwijderen