woensdag 6 juli 2011

Is Vic there?

Vic is een van de kinderen die het tegen Wesley moest opnemen.  Niet fysiek, natuurlijk, want dat zou een strijd met ongelijke wapens zijn.  Nee, Vic moest bezocht worden voordat Wesley zichzelf aandiende.  De eerste jongen die op het lijstje "recht op meer dan een slabn en een cent" terechtkwam.  En iets maken voor jongens, hoe doe je dat?
Er is, voor zover ik weet, geen enkele regel die verplicht om een zelfgemaakt kledingstuk te geven als kraamcadeau.  Dus zou het een zelfgemaakt speeltapijt worden.  De stof lag al in de kast, ik moest er alleen eens aan beginnen.  Maar toen stuurde Vic's mama een vraag aan de facebookende medemens.  Ze wilde een speelmat voor Vic, maar vertrouwde die speeltegels niet meer, sinds er gezegd werd dat die giftig zouden zijn.  Enkele berichten later had Vic's mama al besloten: het zou een gewoon tapijt worden.  Vic had dus geen nood meer aan een speeltapijt, ik wel aan inspiratie.

Kent u dat, dat lichtje dat ineens gaat branden?  Moest ik een zoon hebben, ik zou die nogal eens gilekes aandoen.  Dus waarom geen gilet voor iemand anders z'n zoon?  Aan de tekening was kop noch staart te krijgen, dus die loopt niet fatsoenlijk door.  Fouten, zou ons moemoe zeggen, maar dan had ze zelf maar eens twee identieke rechthoekjes moeten komen vinden.
En wat is een dandy zonder stoefferke in zijn gileeke?  Niks, dus werd Vic tot in de details verwend:

7 opmerkingen:

 1. Whaah!!! Dat is echt de max! 'k zou 't onze Vic direct aandoen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. onze Vic zal er inderdaad schitterend mee staan, Klaartje! bedankt nog es, enne ... dat je eigenlijk een speeltapijt wou geven, heb je gisteren niet verklapt, leuk om het nu te lezen (en jammer dat we dat gewoon bij IKEA haalden); voor het overige: ben je goed/vlot thuis geraakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon, ons Vicske zou daar ook content mee zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zal dat manneke schoon zijn met dat gileeke! Mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauwh, heel schoon!
  Leuk stofje en zo perfect afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen