donderdag 30 september 2010

Klaar om één uur

Ik ben een last-minute-mens.  Altijd al geweest.  Ik was vroeger op school een kei in huistaken te laat afgeven, en ik had daar ook altijd een goed excuus voor.  En wie met mij wil afspreken en hoopt dat ik stipt op tijd kom, kan maar beter een half uur te vroeg afspreken zonder dat ik weet heb van dat half uur marge.
Ik ben ook een twijfelaar, ook altijd al geweest, en nu nog meer dan anders.  Ik wíl wel een zelfgemaakt verjaardagscadeau knutselen, maar wat dan?  En gaat ze dat dan wel mooi vinden?  En wat is eigenlijk haar lievelingskleur?...
Dus toen K vorige zaterdag haar 31e verjaardag vierde, bedacht ik mij al wekenlang op voorhand dat ik op tijd stof moest kopen.  Ging ik een week voordien naar een stoffenwinkel, waar ik mijn zin niet vond omdat ik eigenlijk nog geen idee had wat ik precies ging maken.  Een tas, ja, maar het mocht niet helemaal dezelfde tas zijn als die voor E, want K en E zijn van dezelfde vriendinnenclub.  Dus kocht ik donderdag twee lappen stof, die bij nader inzien toch niet zo goed bij elkaar pasten, en ging ik vrijdag toch maar weer naar die ene stoffenwinkel, waar ik nu (gelukkig) wél mijn zin vond.
Ik besloot in de winkel dat ik toch nog eens voor dezelfde tas zou gaan want de magnetische sluitingen voor de andere tas in mijn hoofd waren op.  Vrijdagavond besloot ik dan om de andere tas te maken.  "Klaar in één uur", werd ze hier aangekondigd.  Dat kon dus geen probleem zijn.  En om ze, met haar effen buitenkant toch wat op te vrolijken zou ik er snel ook even een bloemenbroche van Eloleo bij maken.
Klaar in één uur was ze niet, de tas.  Maar wel klaar om één uur.  's Nachts, terwijl we de volgende ochtend verwacht werden om met een kleine massa mensen naar Plopsaland te rijden (waar ons nog een grotere massa mensen vergezelde). 
De tas werd afgewerkt vlak voor het verjaardagsfeest, wat meteen de slechte kwaliteit van de foto verklaart: toen ik eindelijk aan dit bericht begon en de foto bekeek, was de tas al afgegeven...  Misschien toch maar eens iets aan dat uitstelgedrag doen...

6 opmerkingen:

 1. mooie tas. Ik heb stof liggen, maar kom er niet toe om die te verwerken. Ik heb je trouwens getikt. Kijk even op mijn blog voor meer info.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, de pne hour bag.
  Die ligt hier al een jaar op voltooiing te wachten :).
  Maar wel mooi hoor, jouw exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't is mooi geworden.
  Ik heb ook nog vanalles beloofd aan vriendinnen. Gelukkig zonder deadline!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het patroontje niet terug :( . Kan je mij ff de link mailen of facebooken :-)

  merciekesss

  BeantwoordenVerwijderen