vrijdag 30 juli 2010

Soms vraagt een mens zich af...

Eergisteren zat ik nog eens achter mijn naaimachine (voor eens iets anders dan een T-shirt), en ik vroeg mij plotseling iets af.  Iets dat ik nu gewoon in de groep ga gooien.  Ik wil wel eens van "collega-hobby-naaisters" weten wat nu het handigste ding is dat ze in hun gereedschapskoffer hebben liggen.  En ook welk ding ze ooit eens gekocht hebben omdat dat wel handig leek, maar dat ze achteraf  nog maar zelden hebben gebruikt.
Uw reacties benieuwen mij zeer!
Ik label dit maar als een "vraag om raad".  Van Louise's mama kreeg ik een bon van de Veritas cadeau.  En misschien is er wel iets dat ik daar àltijd links laat liggen wat eigenlijk dringend in mijn winkelmandje moet belanden, vandaar.

8 opmerkingen:

 1. Het handigste dat ik ooit kocht, is iets heel simpel maar ik hebruik het heel veel, namelijk een heel handig krijtje. Het is een rollertje, makkelijk navulbaar en tekent heel duidelijk.
  En mijn biaisbantmaker gebruikte ik nog nooit :). Maar het ziet er allemaal zo leuk uit he...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het handigste en voor mij meest noodzakelijke: mijn découvit! (zijnde een ontnaaier of tornmesje) Ik kan echt niet zonder...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die biaismaker vind ik nou juist het handigste dat ik ooit gekocht heb. Heerlijk hoe je in een beweging meters mooi gevouwen band krijgt.
  Mijn slechtste aankoop was een goedkope stofschaar. Daarbij is de kwaliteit toch echt wat meer geld waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruikte vroeger voor alles kleine speldjes, maar zag bij Eloleo dat je voor verschillende lagen dikker tof ook van die langere quiltspeldjes (met een bloemetje op de kop) kan gebruiken. Die vind ik erg handig.

  En verder koop ik me in de Veritas blauw aan hamerdrukknopen en garen. Maar dat van die hamerdrukknopen zal je wel niet verbazen denk ik. :-)

  Leuke vraag trouwens, ik kom hier zeker nog eens antwoorden lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik verkondig het te pas en te onpas: een rollermes en een grote snijmat (65X85cm)! Zeker als je grote rechte lappen stof moet snijden, niet handig als je veel ronde vormen nodig hebt. Moest ik nu nog eens een dikke cadeaubon van de Veritas in handen krijgen, zou ik van elk kleurke Gütermann een bobijntje kopen ;-). Verder heb ik me in de Veritas al blauw gekocht aan Vlieseline (maar dat is ook een typisch sakosjen-product). Effe denken... biais in alle mogelijke kleuren is ook altijd handig om in huis te hebben of toch zeker zo'n bias-makertjes in verschillende maten. Riet kocht al veel hamerdrukknopen maar ik kocht daarvoor de handige druktangen en ik zou die ook niet meer willen missen.
  En zo kan ik nog wel doorgaan tot ik de volledige inhoud van de winkel heb besproken. Laat ik het dus maar op die snijmat en het rolmes houden ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een zeer moeilijke vraag!!! Maar de biasbandmaker die ik laatst kocht, daar ben ik inderdaad ook heel erg blij mee! En dat van die scharen, daar ben ik het ook volledig mee eens! Direct een goede kopen, want 'k heb al teveel geld aan brolscharen gekocht.
  Oh, en zonder zo'n klein schaartje, om naast mijn machine te leggen voor de draadjes, zou ik ook niet kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handige vriendjes:
  - de magische (verdwijn)stift
  - biaismaker
  - klein schaartje (zoals vrouwtje gekruid)
  - rolmes (Eloleo heeft mij overtuigd, ik maak namelijk ook heel veel rechte dingen)
  - 60 cm lat
  - zo een ijzerdingetje dat alle verschillende zoommaten aanduidt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Merci!

  Een paar dingen die jullie opsommen heb ik al in mijn bezit (biaislint in heel veel kleuren, bijvoorbeeld, en een zoommaatje en een magische stift). Ik heb mij ook ooit eens ingebeeld dat zo'n rollertje om patronen over te nemen wel handig is, maar dat heeft zijn handigheid nog niet bewezen...

  BeantwoordenVerwijderen